Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Първо заседание на 40-тото Народно събрание
11/07/2005
ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА 40-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Днес, 11 юли 2005 г., в 10.00 часа, най-възрастният депутат - 76-годишният Коста Цонев от НДСВ, откри тържествената първа сесия на 40-то Народно събрание.

Преди това депутатите от седемте парламентарни групи - Коалиция за България, НДСВ, ДПС, коалиция "Атака", ОДС, ДСБ и коалиция БНС заеха местата си.

Новоизбраните депутати положиха предвидената в Конституцията клетва.

В обръщение президентът Георги Първанов призова народните представители да сгъстят законодателния си график, за да се приемат законите, свързани с членството на България в ЕС. Той се обяви за съставяне на силно правителство със солидна парламентарна подкрепа, което да работи по-интензивно от предишното.

Изказвания от името на представените в 40-то НС парламентарни групи направиха последователно Сергей Станишев /Коалиция “За България”/, Анелия Мингова /НДСВ/, Ахмед Доган /ДПС/, Волен Сидеров /коалиция “Атака”/, Надежда Михайлова /ОДС/, Иван Костов /ДСБ/, Красимир Каракачанов /БНС/.

Сред присъстващите на тържественото заседание са премиерът Симеон Сакскобургготски, членовете на правителството, патриарх Максим, представители на съдебната власт, членове на ЦИК, експремиери, генерални директори и главни редактори на средствата за масова информация, членове на дипломатическия корпус.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на съдия в Конституционния съд на Република България

    Последни новини