Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народни представители от всички парламентарни групи се включиха в благотворителната инициатива „Пеперудените крила на независимия живот”
14/06/2017
Народни представители от всички парламентарни групи се включиха в благотворителната инициатива „Пеперудените крила на независимия живот”. Инициативата е на председателя на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите Антон Кутев. Той организира в парламента представяне на изложба на арт инвалидни колички на художничката Нина Жишева от Центъра за независим живот.

Подобни инициативи са способни да обединят всички политически сили, въпреки техните възгледи, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев при откриването на експозицията. По думите му изложбата предоставя възможност пеперудените крила на хората в неравностойно положение „да заякнат”, за да могат по-смело да полетят към свободата. Уверявам ви, че като законодателна институция ще продължим да се грижим за вас така, както заслужавате, добави Димитър Главчев.

Заместник-председателят на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите Снежана Дукова посочи, че е изключително важно обществото ни да се обединява по значими и важни каузи, още повече когато те касаят децата и нуждата да бъдат подкрепени и да се чувстват щастливи.

Народният представител Нона Йотова изрази съпричастността си към инициативата и допълни, че целта на изложбата е да се насочи вниманието към проблемите на хората с увреждания, които имат право на достоен, независим и качествен живот. Мисията ни днес е хората с увреждания да получат подкрепа за постигане на пълноценно човешко съществуване, подчерта тя.

Ние сме извън стандарта, но не сме извън обществото, ние съществуваме и този свят е и наш, каза авторът на изложбата Нина Жишева. Тя допълни, че хората в неравностойно положение разчитат на всеизвестния ефект на пеперудата, който до края на годината коренно да промени политиките в тази сфера.

Събраните средства от продажбата на инвалидните колички ще бъдат предоставени на столичното 36 СУ „Максим Горки“ за подобряване на средата в училището, в това число закупуване на рампи и създаване на подходящи условия за достъп на деца с увреждания.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член и заместник–председател на НБКСРС

    Последни новини