Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
От шест месеца до година да бъде прекратявана регистрацията на автомобил, управляван от неправоспособно лице, предвиждат приетите на първо четене от Народното събрание промени в Закона за движението по пътищата
14/06/2017
От шест месеца до година да бъде прекратявана регистрацията на автомобил, управляван от неправоспособно лице, предвиждат приетите на първо четене от Народното събрание промени в Закона за движението по пътищата. Измененията, внесени на Цветан Цветанов и група народни представители, подкрепиха 165 депутати, а 26 се въздържаха.

Законопроектът предвижда при изпълнение на функциите си контролните органи да използват автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане. Контролът ще се осъществява само в обхвата на средствата за видеозаснемане.

Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за енергетиката, свързани с производството на земеделска продукция. Предвижда се занапред Комисията за енергийно и водно регулиране да определя цени за малки производители на енергия от когенерация, ако те използват не по-малко от 100 процента от произведената топлинна енергия за производство на растителна земеделска продукция.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член и заместник–председател на НБКСРС

    Последни новини