Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
неделя, 14/10/2018
 • 16:30

  Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове ще бъде на 14 и 15 октомври 2018 г. на работно посещение в Русе.

  На 14 октомври 2018 г. председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин, неговите заместници Ивелина Василева и Петър Петров и членовете на комисията Иван Иванов и Полина Цанкова-Христова ще се срещнат с бенефициенти по програмите, съфинансирани със средства от Европейския съюз, от региона. На работната среща, която ще започне в 16.30 часа в зала 1 на Областна администрация Русе, ще бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с усвояването на европейски средства.

  На 15 октомври 2018 г. в 10.00 часа в зала 1 на Областната управа ще бъде даден брифинг за представителите на медиите. По-рано народните представители от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове ще се срещнат с кмета на община Русе Пламен Стоилов.

  Работното посещение на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове се осъществява в партньорство с Областна администрация Русе и Община Русе.


понеделник, 15/10/2018
 • 14:00

  Делегация на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, водена от председателя Кристиан Вигенин, ще бъде на работно посещение в Букурещ, Румъния, на 15 и 16 октомври 2018 г. В състава на делегацията са заместник-председателите на комисията Ивелина Василева и Петър Петров и членовете Иван Иванов и Полина Цанкова-Христова.

  Посещението е по покана на Ангел Тилвар, председател на Комисията по европейските въпроси на Камарата на депутатите на румънския парламент.

  По време на визитата са предвидени срещи с председателя и членовете на Комисията по европейските въпроси на Камарата на депутатите, председателя и членовете на Комисията по външна политика на Камарата на депутатите на Румънския парламент. Българските парламентаристи ще разговарят с председателя и членовете на Комисията по европейските въпроси на Сената, с представители на ръководството на министерството на външните работи, както и с ръководството на министерството на европейските фондове.


вторник, 16/10/2018

сряда, 17/10/2018четвъртък, 18/10/2018

 • 11:00

  Делегация, водена от председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел Къпрар, ще бъде на посещение в България на 18 и 19 октомври 2018 г. Визитата е по покана на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Цветан Цветанов.

  На 18 октомври 2018 г., в 11.00 часа в зала „Запад“ румънските парламентаристи ще се срещнат с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на комисията.

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще разговаря с гостите в 11.30 часа. Румънската парламентарна делегация ще се срещне и с председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и членове на комисията в 14.45 часа в зала 3 в Източното крило на сградата на пл. „Княз Александър І“ №1. След това гостите ще посетят център за управление на кризи и реакция при бедствия.

  На 19 октомври 2018 г. румънските парламентаристи ще се срещнат с министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Те ще наблюдават демонстрация на работата на Националния координационен център на Главна дирекция „Гранична полиция“, ще разговарят с представители на Главна дирекция „Жандармерия“ и с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

  По време на визитата си в България румънските гости ще имат срещи с министъра на отбраната Красимир Каракачанов и с кмета на София Йорданка Фандъкова.


петък, 19/10/2018